Alles over Singer

Naaimachines Overlocken Breimachines En meer.... Industrie Merk onbekend

Informatie wie zijn wij Gratis / freebee Reviews
 

 


 

 1851 <-> nu

SINGER NAAIMACHINES.

Uitvinder Isaac Merritt Singer

Na ruim anderhalf jaar ploeteren, aanpassen en weer opnieuw beginnen is het zover. De naaimachine werkt! We schrijven 1851. Op 12 augustus van dat jaar krijgt Isaac Merritt Singer patent toegewezen op de Singer naaimachine.

 De eerste Singer naaimachine uit 1851

De eerste pogingen tot mechanisch naaien gaan terug tot 1755. Vanaf dat moment wordt er door vele uitvinders tevergeefs getracht een goedwerkende naaimachine uit te vinden. In 1830 echter, vraagt Bartelemey Thimonnier, kleermaker van beroep, een patent aan voor de vervaardiging, verkoop en exclusieve afzet van de naaimachine. Deze naaimachines naaiden met de zogenaamde kettingsteek. De machine kon een snelheid halen van 200 steken per minuut. Ter vergelijking: tegenwoordig is een snelheid van 900 steken heel gewoon. Niemand had belangstelling voor de machine. Hoewel uitvinder Thimonnier in Frankrijk en Amerika patent had aangevraagd op zijn machine, stierf hij in 1851 in bittere armoede.

 

Isaac Singer wordt in 1811 geboren. AI op 12-jarige leeftijd verlaat hij het ouderlijk huis. Hij is erg handig en zijn leeftijd ver vooruit. Om brood op de plank te krijgen, speelt Singer Shakespeare stukken in verschillende theaters. Daarnaast is Singer uitvinder. Zo ontsproten onder meer een houtzaagmachine en een perforator aan zijn creatieve geest. In 1850 wijdt hij al zijn tijd en aandacht aan de naaimachine. Hij is de eerste die het voor elkaar krijgt een praktisch bruikbare machine te ontwikkelen. Het loopt met Singer een stuk beter af dan met uitvinders als Thimonnier .

 

Bij de productie van zijn naaimachine had Singer een doel voor ogen: Een goede, betaalbare en eenvoudig te bedienden naaimachine. Nu, ruim 160 jaar later, is dat nog steeds het doel van het Singerconcern. Een ruim 160 jaar oud doel en de drang tot innovatie heeft Singer gemaakt tot wat het nu is: de grootste naaimachine fabrikant ter wereld .


 

1865
De originele Singer machine was oncomfortabel zwaar en bedoeld voor industrieel gebruik, maar in 1858 bracht Singer een lichtgewicht Family Machine op de markt en in 1865 de aanvullende New Family Machine. Deze machine werd ongeveer 20 jaar gevoerd en meer dan 4 miljoen machines werden geproduceerd. Over het algemeen kwam deze machine overeen met de machines die vroeg in de 20e eeuw geproduceerd werden. De basisprijs was £4,5 , met parelmoer inleg kostte 10 dollar extra. De machine gebouwd in verschillende meubels kostte tot £20,-.
 

1889
De eerste elektrische machine werd ontwikkeld door Singer Sewing Co. en ook geïntroduceerd in in 1889 (Eerst waren het standaard naaimachines met de motor vastgezet aan de zij- of achterkant en de motor was van Sewing Co. en ook geïntroduceerd in 1889)

model 99

1921
Singer introduceert het model 99 elektrische machine. Het was de eerste draagbare elektrische machine en met een elektrisch lampje dus je had beter zicht op je werk.

bron laatste info 1865: Pieter Zuidema

 1903  2013

 

 

 

 


 

Sam en Marja - Wie?
sam@naaimachinegebruiksaanwijzing.nl

 

IBAN: NL82RABO0121864529

Gerrijts, Drachten

 

Er zijn géén verzendkosten,
want de boekjes worden niet uitgeprint en ook niet per post verstuurd!

 

Uitleg (ook de bankgegevens)
Bestellen

Verslag   +   Reviews

 

 

 


Naaimachinegebruiksaanwijzing.nl is mogelijk dankzij Naaimachinehandel Gerrijts